Ägare & ledarskap

Ett funktionellt ledarskap präglat av hjärta och värme.

Stallyckans ägare

Jeanette Kobilsek & Joakim Eriksson

Vi som äger och driver gården heter Jeanette Kobilsek och Joakim Eriksson. Vi har båda två ett långt förflutet inom personlig assistans, kommunal vård och omsorg samt inom familjehemsvården och har sedan 2003 arbetat som familjehem, jourhem och kontaktfamilj– fram till att gården tog den form den har idag.  

Jeanette har en grund som barnskötare och har där efter utbildat sig till stödpedagog. Hon har även arbetat med hästar och ridverksamhet sen 1992. 

Jeanette fick 2015 utmärkelsen Årets Hästhjälte, och har utöver det nominerats och prisbelönats i flera andra utmärkelser för sitt arbete på gården. 

Joakim driver företaget Agena Foto och har arbetat som frilansfotograf sen 2002. Han arbetad även som djurfotograf tidigare. Ni har med all säkerhet sett Joakims bilder när ni läser dagstidningar eller tittar på nyheterna på TV, då hans foton används av nyhetsmedia. Joakim arbetar även med profiltryck på kläder och dekaler.

dsc_0419
Helena med hundar

Verksamhetschef

Helena Eriksson

Våren 2015 hade verksamheterna på Stallyckan utvecklats så pass mycket att vi kunde anställa vår verksamhetschef Helena Eriksson. Helena är socionom och har sin yrkesbakgrund inom psykiatri, LSS och främjande arbete med ungdomar.

Helena bistår även med utbildade sociala tjänstehundar som arbetar i vår verksamhet, och är själv utbildad terapihundförare, hundinstruktör och beteendekonsult på hund. Även hon har tidigare arbetat med hästar och har en egen häst som hon tränar.

Helena har skrivit boken Sociala tjänstehundar – Omsorg utan ord tillsammans med Sara Karlberg. De har även en podd ihop, Hälsans Hundar – En podd om sociala tjänstehundar.