Referenser

Vad andra har sagt om oss.

Årets hästhjälte 2015

Jeanette Kobilsek fick 2015 utnämningen “Årets hästhjälte” av tidningen Land och Gilla Häst. Följande sades av den mamma som nominerat Jeanette till priset: ”Hon dömer ingen, inget mänskligt är henne främmande. Hon verkar veta att alla kan och litar på hästen som vän och redskap i detta”.

Nominerad till Mark kommuns stipendium för tillgänglighet 2015

Jeanette Kobilsek som driver Stallyckan i Mark har många mellannamn. Mångfald, förståelse och tolerans är bara några av dem. Med idésprudlande hjärna tar hon emot människor av alla upptänkliga sorter. Tillgänglighet är ledordet på gården, här finns inga kön, färger eller funktionshinder, bara mänskliga varianter- och alla som vill ska vara med! Jeanette har stor kunskap och mångårig erfarenhet av arbete  med människor i olika livssituationer och från olika kulturer i bagaget och hon ser alltid först och främst till människan bakom fasader, titlar, diagnoser, sjukdomar och handikapp. Hon har den sällsamma förmågan att entusiasmera alla. Med hästen och naturen i centrum låter hon alla, liten som stor, leka, lära och lyckasPå Stallyckan följs alltid frasen ”jag kan inte” av ordet ”-ännu”. Det finns alltid en lösning oavsett funktionsuppsättning. Alltid en möjlighet att lyckas. Jeanette är mitt självklara val till kommunens mångfalds-, jämlikhets-, och tillgänglighetsstipendium.

– Ellinor Löfberg 5/10-2015

Småföretagarnas favorit

Sagt av andra om oss, inför tävlingen ”Småföretagarnas favorit i Borås 2013” – Jeanette fick en tredjeplacering av totalt 25 nominerade.

“Jeanette driver gården Stallyckan tillsammans med Joakim Eriksson. Stallyckan är ett härligt utflyktsmål och en resursgård där barn och vuxna med hjälp av naturen och djuren får möjlighet att vara och växa oavsett funktionsförmåga. Hon har ett otroligt engagemang och istället för att stirra sig blind på brister och diagnoser har Jeanette en fantastisk förmåga att se till varje människas resurser. Hon är väl värd att bli favorit.”

– Jenny Svensson 16/3-2013

“Jeanettes långa erfarenhet och enorma engagemang för människor med speciella behov lyser i varje möte. Hon har ett professionellt och varmhjärtat sätt som skänker kraft till varje person. Stora som små älskar henne. Hon har en unik förmåga att se kraften i varje individ oavsett problematik eller bakgrund. Med närheten till djur och natur hjälper hon människor att utvecklas och ta ansvar. Hon är väl värd att vinna detta pris. Hon är västsveriges Tory Hayden. Hon är beslutsam och har slitit hårt för det hon tror på. Hon är en självskriven vinnare tycker jag.”

– Linda N. Eriksson 20/3-2013