Läger & Fritid

Tillgänglighetsanpassade fritidsaktiviteter.

Om våra aktiviteter

Stallyckan arrangerar friluftsdagar, fritidsaktiviteter och läger för privatpersoner, skolklasser, boenden och föreningar. Hit kan man komma oavsett funktionsförmåga och gården är tillgänglighetsanpassad så att även den rullstolsburne kan vara aktiv ihop med sina vänner. Här finns också en lyft så att även den med fysisk funktionsnedsättning kan ta sig upp på hästryggen, så väl som en specialbyggd vagn så att en rullstol förvandlas till kuskbock.    

Du som är privatperson har möjlighet att boka 1-2 timmar och kan välja att komma regelbundet eller, vid mån av tid, enstaka tillfällen. Upplägget styrs efter dina egna önskemål och behov. Somliga vill rida, andra vill pyssla med hästar och hundar, mata djuren, gå ut och gå och dylikt. Insatsen kan om så önskas vara målinriktad över tid. 

Aktiviteterna anpassas efter behov och önskemål, och besökarna kan rida, åka häst och vagn, umgås med utbildade sociala tjänstehundar, mata kaninerna, grilla, mysa vid vår lägerplats, hjälpa till med stallsysslor, plocka svamp och bär i skogen och allt annat som tillhör livet på en gård på landet.  

_20190829_175814
DSC_0394_1

Mindre grupper

För mindre grupper som vill ha en rolig hel- eller halvdag tillsammans kan vi även ordna gårdsaktiviteter. Skolelever, boenden och liknande är varmt välkomna att boka tid hos oss. Aktiviteterna styrts efter besökarnas önskemål och förmågor. Populärt brukar vara att åka lite häst och vagn, prova på att rida, umgås med de olika djuren, grilla och fika m.m. 

Om dagen genomförs på en vardag brukar deltagarna i vår dagliga verksamhet vara med och arrangera och genomföra dessa besök, vilket skapar fina möten mellan människor som ofta annars inte skulle ha träffats.

Läger på Stallyckan

Vi arrangerar kortare läger med en eller flera övernattningar. Besökande gruppen väljer själva om det skall vara självhushåll, helpension eller något mellanting. Personal från Stallyckan ordnar de aktiviteter som önskas, tex ridning, häst och vagn, hundbowling, tipsrundor, mysstunder m.m. Oavsett aktivitet skräddarsyr vi alltid upplägget efter ert önskemål så tveka inte att kontakta oss för förslag på upplägg, offert m.m.
lager_2020_stallyckan