Deltagare / ELEV

Vill du delta i någon av våra verksamheter?

Daglig verksamhet

Du som bor i Borås kommun och tillhör personkrets 1, LSS, kan jobba i den dagliga verksamheten på Stallyckan. Vi har 6 platser, så det är en liten daglig verksamhet.  

Arbetsuppgifterna i den dagliga verksamheten beror på vad du tycker om att göra och vad du vill göra när du är hos oss. 

Här är några exempel:  

  • Mata djuren (kaniner, getter, hästar)
  • Rida
  • Hjälpa till i stallet
  • Träna med hundarna
  • Baka
  • Sköta om växter och plantor

Vi brukar också spela spel, läsa, spela gitarr och sjunga tillsammans, pyssla och rita. Det gör vi oftast om det är dåligt väder eller om vi vill mysa en stund.  

received_10214136988165619

Skolelev

Vi på Stallyckan kan ta emot dig som är skolelev som en del av din utbildning. Vi samarbetar då med skolan. Det är rektorn eller elevhälsan som beslutar om en elev får komma till Stallyckan 

De elever som kommer till oss har ofta varit hemma från skolan ganska länge. En del mår dåligt av att gå i skolan och en del känner att miljön i skolan är svår att vara i. Vissa elever vistas hos oss en eller några dagar i veckan och är resten av tiden i skolan, andra elever kan vara på Stallyckan på heltid. Det är dina behov och din situation som avgör omfattningen. 

Hos oss kan du pyssla med djuren, hjälpa till med skötsel av gården, göra skolarbeten, träna med vår utbildade terapihund, baka och andra sysslor som finns på gården. Ibland har eleverna egna idéer på saker som de vill göra. Till exempel har vi byggt ett bollplan och en koja, efter att skolelever har kommit med det som förslag. Då bygger vi sakerna tillsammans. Alla som vill får vara med.  

Du kan få lära dig rida också om du vill. Om du redan kan rida så kan du få följa med på uteritter i skogen.

Fritidsaktivitet

Du som tycker om djur och att vara ute i naturen kan boka individuell fritidsaktivitet hos oss. Det betyder att du kommer till oss i en eller två timmar, och betalar för det. Du kan välja vad du vill göra då. Kanske vill du rida? Kanske du vill sköta om kaninerna, gå på en promenad med vår ponny Spökplumpen eller mysa framför vår lägereld.  Du bestämmer själv. Individuell fritidsaktivitet hos oss kostar mellan 400 till 500 kr för en timme. 

received_10217292748257649

Personalen

På Stallyckan finns det personal som ger dig det stöd du behöver i olika situationer. Personalen arbetar för att göra din vistelse här trivsam och meningsfull.

Vill du veta mer om personalen som jobbar på Stallyckan?

Djuren

På vår gård bor det hundar, hästar, katter, getter och kaniner.  Vill du veta mer om våra djur? Klicka på knappen nedan.

Vår gård

Är nu nyfiken på hur det ser ut hos oss? Klicka på bilderna för att få en rundtur.