Vår gård - Din resurs

Tillgänglig gårdsmiljö på dina villkor.

En tillgänglig miljö

Stallyckan finns som resurs för dig och dina behov. Vi tillhandahåller en tillgänglighetsanpassad miljö och våra djurkollegor lämpar sig väl för att kunna arbeta med djurunderstödda insatser. Både djur och natur har en fantastisk förmåga att motivera till engagemang och fysisk aktivitet och forskning visar att vi människor mår bra i djurens och naturens närhet.  

Melinalyft bild4488
hand, united, together

Samverkan & samarbete

På Stallyckan ser vi varje individs möjligheter och förmåga, både människorna och djurens. Här får du utvecklas i din egen takt med fokus på välmående. Vi vet att alla kan utvecklas utifrån sina egna unika förutsättningar och hos oss får du möjlighet att finna din inre styrka! 

Gårdens ytor

Vår gård består av en huvudbyggnad med en tilliggande stor altan, ett attefallshus, ett vindskydd med en stor grillplats mm. Läs mer nedan.

Verksamhetens huvudbyggnad

Verksamhetens huvudbyggnad som ligger vägg i vägg med stallet består av flera ändamålsenliga rum. Det finns här kök med allrum, badrum, soffrum, verkstad och vilorum.

Altanen

I anslutning till köket finns en stor altan som inbjuder till en mängd olika aktiviteter.

Attefallshuset

Vårt attfallshus används när någon behöver lite extra lugn och ro, för möten och handledning, av skolelever och pedagoger samt för övernattning vid läger och liknande aktiviteter.

Grillplats med vindskydd

Strax intill vår huvudbyggnad finns en grillplats med ett timrat vindskydd. Platsen lämpar sig för en rad olika aktiviteter såsom korvgrillning, sångstunder och annat mys.

Paddocken

I vår paddock finns många möjligheter till ridning.

Stallet

Arbetsuppgifter i stallet är en del av den dagliga verksamhetens arbete, men kan också användas vid elevuppdrag och för enskilda aktiviteter.