Välkommen till Stallyckan!

Här följer viktig information, var noga med att läsa igenom allt.

Villkor och priser

När du bokat en tid hos oss, vare sig det är enstaka tillfälle eller regelbundet, är det viktigt att du håller den tiden. På Stallyckan vistas många olika människor och vi pusslar ihop schemat efter var och en vad gäller behov och önskemål. Det gör att om du kommer för tidigt kan du råka krocka med någon som inte alls mår bra av en plötslig förändring mot hur det är sagt att det ska vara. Om du kommer för sent är det inte säkert att vi kan dra över på tiden. Det mesta löser sig alltid, men håll kontakt med oss.

Avbokning av bokad aktivitet ska ske senast kl 16.00 dagen innan, annars debiteras full taxa. Vid uppvisande av läkarintyg kan avbokning ske senare utan att det debiteras. Avboka genom att maila till personal@stallyckan.se samt även skicka ett SMS till 070-511 91 61.

Vid oanmäld frånvaro två tillfällen i rad sägs platsen upp per automatik och en slutfaktura skickas ut.

Priset för en timmes aktivitet är densamma vare sig det handlar om ridning, stallskötsel, teori eller annan aktivitet. Priset är för närvarande 450 kr för medlem i Stallyckans Gård- och Ryttarförening samt 550 kr för person som ej är medlem.

Vid behov går det att boka så att den besökande har hjälp av extra personal som Stallyckan erhåller. Detta kan krävas om den besökande ska rida och behöver hästkunnig som stödjer upp personen fysiskt. Extra personal bokas i förskott och kostar 200 kr/timme.

Alla aktiviteter är 60 minuter långa inklusive upp- och avsittning om inget annat är överenskommet. Undantag för detta kan vara besökande som rider i tilldelad grupp samt vid gruppbokning där flera personer delar på samma aktivitetstid. Vid tilldelad grupp är aktivitetstiden upp till 90 minuter i syfte att alla ska få ut mesta möjliga av aktiviteten. Gruppbokningar där sällskap har gemensam aktivitet har eget upplägg.

När du deltar i aktiviteter på Stallyckan är du försäkrad, men vi rekommenderar att du även ser över ditt eget skydd vad gäller olycksfall.

Aktiviteter kan på Stallyckans initiativ ställas in om säkerhetsrisk råder. Exempel på detta kan vara ridning vid extremt väder (kraftig vind, snöfall, halka etc) eller då sjukdom råder på gården. Detta meddelas i så god tid som möjligt, men kan ske även med kort varsel. I det fall Stallyckan ställer in en aktivitet debiteras inte kunden för tillfället. Om möjligt kan en ersättningsaktivitet erbjudas, så som pyssel, skötsel av djur etc. Beslutet överlåtes då till den som bokat aktiviteten om denne vill genomföra besöket eller ej. Har ersättningsaktivitet erbjudits med god framförhållning ska den besökande meddela besked senast kl 16 dagen innan om huruvida besökaren önskar tiden eller önskar avboka istället.

Den som rider regelbundet på gården kommer ibland att ha teori/hästkunskap – då uteblir ridningen. Att rida och vara i ett stall innebär att vistas i en lärandemiljö. För att ryttaren ska kunna utvecklas, oavsett nivå, behövs kunskap. Detta leder i sin tur till ökad självständighet och ökad förmåga även på hästryggen.

Stallyckan håller ibland stängt för kompetensutveckling, semester och dylikt. Då uteblir alla aktiviteter på gården. Ni meddelas detta i god tid.

Om du önskar information för att lättare kunna förbereda ett besök hos oss, så som exempelvis foton på hästar och personal, är du varmt välkommen att kontakta oss så ordnar vi det.

Ridning och hästskötsel på Stallyckan

När du är hos oss för att rida eller ta hand om hästarna på Stallyckan finns det några saker som är viktiga att du och dina anhöriga känner till. Alla våra hästar är tränade för sina uppgifter, och alla hästarna är mycket snälla. Men hästar är trots allt djur, och en olycka kan hända hur mycket vi än jobbar för att förebygga det. Därför är det viktigt att du känner till följande:

Lyssna alltid på Stallyckans personals instruktioner, om de ber dig att tex flytta på dig så är det viktigt att du gör det. Stallyckans personal finns på plats för att hjälpa dig och hästarna och se till så att din upplevelse blir både säker och trevlig.

Tänk på att inte gå in i boxar eller hagar utan att ha fått tillåtelse av Stallyckans personal.

All ridning och vagnsåkning sker på egen risk. Om Stallyckans personal ser någon fara med ridning/vagnsåkning för dagen, exempelvis pga vädret, kommer aktiviteten ställas in eller ersättas med annan aktivitet. Säkerheten för dig och djuren är vår högsta prio.

Hjälm måste användas vid all ridning och körning samt eventuell longering. Hjälmar finns att låna. Vi rekommenderar varmt att man även bär säkerhetsväst vid ridning/körning. Säkerhetsväst behöver du själv ha med dig. För din säkerhet rekommenderar vi även hjälm vid hantering av hästarna från marken.

När du leder hästarna i grimskaft rekommenderar vi att du använder handskar.

Mata inte hästarna utan att fråga först. Om du vill ge hästarna något att äta, prata med personalen.

Om du varit i ett annat stall innan, tänk på att byta kläder och skor innan du besöker oss. Se även till att tvätta och sprita händerna efter kontakt med hästarna. Detta för att förhindra smittspridning av sjukdomar så som kvarka.

Det är viktigt att vi har kontaktuppgifter till anhöriga till alla som besöker gården, i fall en olycka händer eller du skulle bli sjuk.

Betalning

Medlemsavgift till Stallyckans Gård och ryttarförening 50 kr/ person och kalenderår betalas till BG 5058-6890 eller swish 123 244 11 52. Ange namn och mailadress.

Aktivitetstid betalas till Stallyckan i Mark på swish 123 433 08 41 och kvitto mailas till er. Alternativt på faktura efter överenskommelse.