Daglig verksamhet

Stallyckans dagliga verksamhet enligt LSS.

Daglig verksamhet i genuin gårdsmiljö

Stallyckan har tillstånd från IVO att bedriva daglig verksamhet och har 6 platser för detta. Vi har ett avtal med Borås stad och tar emot personer som tillhör personkrets 1 i LSS. De som vistas i daglig verksamhet har sin arbetsplats hos oss, med stöd av vår personal. Gårdsmiljön och djuren bjuder in till reella sysslor som måste skötas, i alla väder och året om. Detta ser vi skapar motivation hos deltagarna i verksamheten, och även de som inte är djurintresserade hittar sysslor som de kan utvecklas i.  

De som vill får även rida, men den mesta aktiviteten med djuren på gården består av berikning och andra aktiviteter på djurens villkor.  

Den som jobbar i daglig verksamhet har alltid en individuell genomförandeplan hos oss. I genomförandeplanen framgår vad personen själv tycker om att göra och vad personen vill göra mer av och bli bättre på. Sysslorna på gården är många och varje deltagare får själva styra sin arbetsdag med stöd av personalen. Djurskötsel, gårdsskötsel, städning av lokaler och bakning är några av aktiviteterna som finns på gården. Att samlas vid vår lägereld och sjunga tillsammans, eller spela ett roligt spel inne när det är dåligt väder är också vanliga aktiviteter på gården. 

Stallyckan på Facebook

This message is only visible to admins.
Problem displaying Facebook posts.
Click to show error
Error: Server configuration issue
Registrera dig för vårt nyhetsbrev