Daglig verksamhet

Stallyckans dagliga verksamhet enligt LSS.

Daglig verksamhet i genuin gårdsmiljö

Stallyckan har tillstånd från IVO att bedriva daglig verksamhet och har 6 platser för detta. Vi har ett avtal med Borås stad och tar emot personer som tillhör personkrets 1 i LSS. De som vistas i daglig verksamhet har sin arbetsplats hos oss, med stöd av vår personal. Gårdsmiljön och djuren bjuder in till reella sysslor som måste skötas, i alla väder och året om. Detta ser vi skapar motivation hos deltagarna i verksamheten, och även de som inte är djurintresserade hittar sysslor som de kan utvecklas i.  

De som vill får även rida, men den mesta aktiviteten med djuren på gården består av berikning och andra aktiviteter på djurens villkor.  

Den som jobbar i daglig verksamhet har alltid en individuell genomförandeplan hos oss. I genomförandeplanen framgår vad personen själv tycker om att göra och vad personen vill göra mer av och bli bättre på. Sysslorna på gården är många och varje deltagare får själva styra sin arbetsdag med stöd av personalen. Djurskötsel, gårdsskötsel, städning av lokaler och bakning är några av aktiviteterna som finns på gården. Att samlas vid vår lägereld och sjunga tillsammans, eller spela ett roligt spel inne när det är dåligt väder är också vanliga aktiviteter på gården. 

Hur tar jag mig till och från verksamheten?

Är du beviljad färdtjänst eller berättigad till färdtjänst, så ligger Stallyckan inom färdtjänstzonen och du har möjlighet att ta dig från hemmet till gården. Tänk på att det kan vara flera som åker och att resan då kan ta längre tid än om du åkt med eget färdmedel. Färdtjänst är att jämställa med kollektivtrafiken.

Följ denna länk för information om färdtjänst

Det går också bra att ta sig till gården med buss. Hållplatsen ligger endast på 10 minuters promenadavstånd. Eller med tåg till närmaste station.

Har du svårt med byten? Vi hjälper dig gärna och möter upp på lämplig plats. Hör av dig så går vi tillsammans igenom vilka möjligheter som finns.